Van visie naar verhaal

Aanbestedingen: scoren met een goed verhaal

PapierbergEen organisatie vroeg Ravestein & Zwart onlangs mee te denken over het vergroten van haar gunningskansen bij een specifieke opdracht. Wat volgde was een inspirerend proces, waarin we samen met de opdrachtgever werkten aan een duidelijke boodschap in aantrekkelijke bewoordingen.

Offertes: terug naar de essentie

R&Z verzorgt niet alleen redactionele communicatie, maar geeft ook training en coaching aan klanten. Onlangs trainde R&Z advies- en projectmanagementbureau NPC bij het schrijven van offertes. De vraag? Minder stoffige offertes, meer klantvriendelijk en wervend bovendien. Het resultaat: een nieuwe, scherpe en bondige standaard als basis voor de offertes. Een resultaat waar ook NPC zich in kan vinden. 'Ik heb geleerd dat schrijven schrappen is, zaken terugbrengen tot de essentie. Een waardevolle les', aldus een deelnemer in zijn evaluatie.

Jaarverslag op Facebook?

jaarverslag107Jaarverslagen. Het eerste waar je dan aan denkt zijn saaie boekwerkjes met feitelijke opsommingen. Niets is minder waar. Nou ja, natuurlijk bestaan die exemplaren ook. Maar inmiddels zijn het soms ware kunstwerken. Fotoboeken. Of prachtige interactieve digitale magazines. Een waar genot om te lezen. En te maken!

Ravestein & Zwart wint prijs voor jaarverslag Rijkswaterstaat

Mooi nieuws aan het einde van een mooi jaar. Het Jaarverslag 2009 van Rijkswaterstaat - waar R&Z alle teksten voor schreef - is tijdens de uitreiking van de Deloitte F.G. Kordes Trofee 2010 uitgeroepen tot beste jaarverslag in de categorie ´rijksoverheid´. Onze partners van Van Zandbeek communicatie & creatie waren verantwoordelijk voor de vormgeving en realisatie.