Nu de Tweede Kamer ermee heeft ingestemd, staat welhaast vast dat de WGA ingrijpend gaat veranderen. WGA-vast en WGA-flex smelten samen, iedere werkgever moet kiezen tussen publieke verzekering bij UWV óf eigenrisicodragen en zelf een oplossing inrichten. Tijd voor communicatie dus! Vier praktische tips voor aanbieders en dienstverleners op de WGA-markt.

1. Laat van je horen

Waar beweging is, zijn kansen. Voor iedereen die producten of diensten aanbiedt op de WGA-markt is dit daarom hét moment om klanten en prospects te benaderen met een aansprekend WGA-aanbod.

2. Speel in op de behoefte aan procesregie

Werkgevers staan voor twee grote uitdagingen. Allereerst is dat zorgvuldige besluitvorming over dit complexe onderwerp. Verzuimgegevens verzamelen, instroomcijfers op een rij zetten, offertes opvragen, aanbiedingen en premies vergelijken: er komt veel bij kijken. Kun jij hierbij helpen, zorg dan dat je aanbod duidelijk maakt waarom jij de best mogelijke procesondersteuning biedt. Hoe help jij de klant om de regie te houden en de deadline van 1 oktober te halen?

3. Heb een goed verhaal over re-integratie

De tweede uitdaging is het inrichten van slagvaardig verzuimmanagement en effectieve re-integratie. Dit wordt alom beschouwd als dé sleutel tot schadelastbeheersing in de Nieuwe WGA. Vertel dus niet dat jij de laagste premie regelt, maar leg uit hoe je dat voor elkaar krijgt.

4. Laat je ondersteunen

Jazeker, wij van WC-eend... (vul zelf maar aan). Maar in dit geval is effectieve communicatie echt allerminst vanzelfsprekend. De regelgeving is complex, goede oplossingen zijn niet 1-2-3 uitgelegd. Ondersteuning door specialisten maakt het verschil! Ravestein & Zwart kent deze markt en weet wat er te koop is. Wij helpen je graag met je folder, mailing, website of offerte.

Interesse?

Meer weten over effectieve inzet van communicatiemiddelen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel (024) 38 22 773. We zijn je graag van dienst!

Afbeelding: Shutterstock

Deze blogpost werd geschreven door Roel van Dooren, senior redacteur, adviseur en projectmanager bij Ravestein & Zwart. Veelvraat als het gaat om inhoudelijke kennis. Bron van werkplezier: ingewikkelde materie helder, toegankelijk en aantrekkelijk verwoorden.