Nieuwe uitgave: Jonge schouders

Jongvolwassenen vormen de toekomst van Nederland. Maar de jongste schouders dragen ook het langst de lasten. En juist zij ervaren – in de bloei van hun leven – veel belemmeringen voor groei. Jonge schouders – Groeikansen voor de nieuwe generatie onderzoekt wat hiervan de oorzaken zijn én hoe we gelijke groeikansen voor jongvolwassenen creëren. De nieuwe uitgave van R&Z Boeken is op 7 juli gepresenteerd in Utrecht. 

Het boek is een verkenning van wat er speelt in de samenleving als het gaat om gelijke groeikansen voor jongvolwassenen. Waar lopen Nederlanders tussen hun 18de en 35ste tegenaan? Wat zijn hun opvattingen over zaken als geld, wonen, leren en werken? En hoe kijken ze naar hun eigen groeikansen?

Factoren die groei belemmeren of bevorderen

De auteurs van Jonge schouders – Groeikansen voor de nieuwe generatie zijn drie strategische adviseurs van het Expertisecentrum Gelijke Groeikansen van SNS. Zij keken naar drie factoren die groei kunnen belemmeren én bevorderen: financiële kennis, rechtvaardige waardering en (financiële) prestatiedruk. Marieke Tiesinga analyseert hoe het anno 2023 gesteld is met de financiële kennis van jongvolwassenen in ons land. Sebastiaan de Kroon onderzoekt hoe we de waardering voor specifieke groepen – mbo’ers, vakmensen, ondernemers – kunnen stimuleren. Zonne Zeevalk verdiept zich in de (financiële) prestatiedruk die jongvolwassenen ervaren en hoe we die kunnen verlagen.

Bestellen?

Jonge schouders – Groeikansen voor de nieuwe generatie is vanaf vandaag 15.00 uur beschikbaar als printuitgave en als pdf.