Podcast: Rookvrij! Werkt beter

Podcast plus begeleidende content

Met het project Rookvrije Organisatie helpt de Nederlandse Vereniging van Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) bedrijfsartsen om het roken binnen bedrijven actief aan te pakken. Als onderdeel daarvan ontwikkelde R&Z samen met de NVAB de tweedelige podcastserie: ‘Rookvrij! werkt beter’.

Van idee tot kant-en-klare luistercontent

Samen met de NVAB doorliepen we de 6 stappen om een podcast te maken. R&Z was betrokken van oriëntatie tot distributie. Met René Ravestein als ervaren gespreksleider en scriptleider en Gavin Schreven als producer. Het resultaat: twee podcasts die niet alleen inhoudelijk ingaan op het rookvrij maken van organisaties, maar die ook werkgevers praktische handvatten geven om zelf aan de slag te gaan. Het concept sloot daarmee naadloos aan op het project Rookvrije Organisatie.

Benieuwd? Luister zelf:

Podcast plus

Het maken van een podcast eindigt niet bij het uploaden op (bijvoorbeeld) Soundcloud of Spotify. Je moet ook zorgen dat de podcast in de oren van de juiste doelgroep belandt. R&Z’er Gavin maakte – in nauwe afstemming met de klant – naast een aankondigend persbericht ook uiteenlopende (audio)visuele content om de podcast op social media te lanceren. Zoals meerdere teasers en een aankondiging met een audiogram. Ook loont het om partners, klanten of andere contacten te bereiken met een direct mail. Hoe persoonlijker, hoe beter. Met een uitgewerkte (online) strategie zorg je voor maximaal bereik én engagement. Zo haal je het meest uit de podcast(s), zo is ook dit keer weer gebleken.

 

Eigen podcast lanceren?

R&Z denkt graag met je mee! Van idee tot uitgewerkte podcast, met of zonder extra (online) content. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.