‘Ga experimenteren met basisinkomen voor kunstenaars’
Waarom hebben mensen belangstelling voor kunst en cultuur? Als cultuur waarde toevoegt, waarom zijn kunstenaars dan arm? Hoe grijpen kunst en creativiteit in op stedelijke ontwikkeling – en andersom? Waarin onderscheiden culturele organisaties zich van andere organisaties? Welke factoren bepalen het culturele klimaat en hoe kun je hier als beleidsmaker of als cultureel ondernemer het beste op inspelen? In De essentie van cultuurbeleid en -management geeft adviseur en interimmanager Cor Wijn antwoord op dit soort sleutelvragen. Hij combineert de inzichten van vermaarde publicisten met de ideeën die hij zelf heeft opgedaan als adviseur en interimmanager in de kunst- en cultuursector.R&Z verzorgde de redactie van deze expertuitgave op het gebied van stad & regio. De exploitatie en het fulfillment is in handen van R&Z-zusje VOC Uitgevers.
VOC podcast: Gesprekken over de ontwikkeling van stad & regio
In deze podcast waarin Cor Wijn meer vertelt over zijn nieuwe boek. Wijn pleit er onder andere voor om te experimenteren met een basisinkomen voor kunstenaars. Ook benadrukt hij het belang van culturele programmering. Deze sneeuwt nu soms onder omdat het geld en de aandacht bijvoorbeeld uitgaan naar prestigieuze culturele gebouwen. De podcast is de eerste in een reeks ‘Gesprekken over de ontwikkeling van stad & regio’.
Interesse?
Heeft u interesse in uitgeeftrajecten via R&Z? Wilt u samen met oms tot een expertboek komen? Stuur een mail of bel (024) 38 22 799.