FAQ

Nieuwe naam

Waar is VOC Uitgevers?
U bent hier op het juiste adres. VOC Uitgevers hanteert sinds januari 2021 de handelsnaam ‘R&Z Boeken’ en heeft een nieuwe website en webshop. Heeft u vragen over de naamsverandering? Lees dan de FAQ hieronder of neem contact met ons op.

Wat blijft hetzelfde?
VOC Uitgevers is al sinds 2007 het uitgeefhuis  van R&Z Content Makers. R&Z Boeken blijft hetzelfde doen, met de service die u van ons gewend bent. Onze dienstverlening is ook onveranderd: we blijven expertboeken maken en uitgeven voor en door professionals.

Al onze eerdere uitgaven met de imprint VOC Uitgevers blijven beschikbaar in onze nieuwe webshop.

Wat verandert er?
De naam is veranderd. Met de naam ‘R&Z Boeken’ benadrukken we de directe band met R&Z Content Makers, dé redactionele dienstverlener voor organisaties die inhoudelijk de toon willen zetten. We willen de werelden van uitgeven (R&Z Boeken) en contentmarketing (R&Z Content Makers) dichter bij elkaar brengen.

R&Z Content Makers laat experts schitteren. Op allerlei manieren. Via interviews, blogs, white papers, visiestukken en presentaties, maar ook via webinars, podcasts en de redactie van bids bij aanbestedingen. Soms is het moment daar om alle ervaringen en alle kennis samen te ballen tot die ene unieke contentvorm die alleen maar meer allure krijgt: een professioneel vormgegeven en goed geredigeerd boek. In dat geval hebben we met R&Z Boeken een eigen uitgeefhuis dat zorgdraagt voor het gehele boekproces, van eerste idee tot en met marketing en verkoop. Tegelijkertijd kunnen we terugvallen op meerdere ervaren schrijvers en redacteuren van R&Z Content Makers die zelf ook boeken op hun naam hebben staan. Mede hierdoor kunnen we meerdere uitgeeftrajecten aanbieden, van manuscript naar boek (Classic), van basiskopij naar boek (Premium) en van eerste idee naar boek (Ideaal).

Bestellen bij R&Z Boeken

Hoe bestel ik een boek?
U kunt onze uitgaven direct bestellen via de webshop van R&Z Boeken, in de door u gewenste hoeveelheid en op het door u gewenste afleveradres. De bedragen in onze webshop zijn exclusief BTW. U ontvangt na betaling per e-mail een bevestiging van uw bestelling. U krijgt vervolgens uw bestelling toegestuurd in een deugdelijke envelop.

Hoe snel ontvang ik mijn bestelling?
Wij willen natuurlijk dat u na bestelling zo snel mogelijk kan genieten van uw boek. Na het plaatsen van een bestelling zorgen wij daarom in principe binnen vijf werkdagen voor levering van de gewenste print-uitgave(n). Een e-book ontvangt u direct na aankoop.

Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?
Uw bestelling wordt bezorgd door Fietskoeriers.nl. Als een bestelling niet door de brievenbus past, wordt deze als pakket verzonden. Als u uw bestelling na vijf werkdagen nog niet heeft ontvangen, neem dan contact op met R&Z Boeken. Op een postbusadres worden geen pakketten afgeleverd die zwaarder zijn dan 12 kilo. Wij raden u daarom aan om bij een grote bestelling geen postbusadres te gebruiken maar een regulier adres.

Hoeveel bedragen de verzend- en administratiekosten bij een bestelling?
Uw bijdrage aan de verzend- en administratiekosten bedraagt slechts € 1,75 per zending.

Hoe ontvang ik een factuur van mijn bestelling?
De factuur ontvangt u via uw e-mail zodra de bestelling is verwerkt in ons systeem.

Welke andere bestelmogelijkheden zijn er?
U kunt onze uitgaven ook bestellen via online boekhandels  zoals Bol.com. U vindt de juiste ISBN-nummers en titelgegevens in onze webshop. Als uw eigen ‘boekenwinkel om de hoek’ het door u gewenste boek niet op voorraad heeft, kunnen zij het eenvoudig voor u bestellen via R&Z Boeken of via Centraal Boekhuis.

E-books

Hoe bestel ik een e-book?
Ook e-books kunt u direct bestellen via onze webshop. Bij bestellingen van een e-book kunt u het boek na betaling direct downloaden. De downloadlink naar de e-book ontvangt u dan via uw e-mail. Ook de factuur wordt ten behoeve van uw administratie per mail nagezonden.

Wat als ik de downloadlink voor mijn e-book niet heb ontvangen?
Controleer eerst of de e-mail met de downloadlink niet per ongeluk in uw spam of ongewenste mail terecht is gekomen. Kunt u het nog steeds niet vinden? Neem dan contact met ons op via info@voc-uitgevers.nl.

Hoe open ik mijn e-book?
Er zijn twee soorten e-books die wij aanbieden: PDF en EPUB. Een PDF kunt u gemakkelijk openen in uw browser of in pdf-lezers zoals Acrobat Reader. EPUB-bestanden zijn vaak niet te openen met Reader-programma’s. Hoe u een EPUB-bestand opent is afhankelijk van het systeem waarop u het e-book wil openen. Bent u nieuw bij het gebruiken van EPUB-bestanden? Raadpleeg dan deze uitgebreide handleiding.

R&Z Boeken voor docenten en studenten

Ik ben docent, kan ik een uitgave gebruiken voor mijn lesprogramma’s?
Diverse R&Z-uitgaven zijn geschikt voor het HBO/WO en voor aanbieders van trainingen en cursussen. Docenten kunnen kosteloos uitgaven van R&Z Boeken beoordelen op geschiktheid voor (bijvoorbeeld) boekenlijsten. Neem daarvoor contact op met R&Z Boeken via e-mail.

Ik ben student, kan ik studentenkorting krijgen op R&Z-uitgaven?
Omdat studeren duur genoeg is, denkt R&Z Boeken graag met studenten mee. Zo kunnen HBO’s, universiteiten, studie- en faculteitsverenigingen bijvoorbeeld grotere hoeveelheden boeken met korting aanschaffen, voor wederverkoop aan studenten. Neem contact op voor een aanbieding op maat, binnen de beperkingen van de Wet op de Vaste Boekenprijs. Dit aanbod geldt ook voor cursisten en trainees uit het bedrijfsleven.