Over R&Z Boeken

R&Z Boeken is sinds januari 2021 de handelsnaam van VOC Uitgevers B.V.

Wij verzorgen expertboeken voor en door professionals. Vanaf 2007 geven we boeken uit van experts in vakgebieden als stedelijke & regionale ontwikkeling, innovatie, sociale zekerheid en onderwijs. Waaronder bekende titels als Atlas voor gemeenten (jaarlijks), De culturele stad, Een typisch Nederlands beroep, Als goede mensen slechte dingen doen, en MBO 50.

Trotse thought leaders

Als uitgever van boeken voor de zakelijke markt werken we graag voor experts die hun kennis, ideeën en ervaringen willen delen met andere professionals. In de vorm van een boek – een unieke contentvorm met grote impact, een vorm ook die past bij een trotse thought leader. Nog steeds. Of liever, juist nu.

“Een boek is voor een expert nog steeds het beste visitekaartje dat er bestaat. Je scherpt met het schrijven van een boek niet alleen de eigen geest, je werkt als het de juiste mensen bereikt ook direct aan je reputatie.”

Het boek krijgt alleen maar meer allure

Het schrijven van een boek vergt een lange adem, veel geduld en volledige grip op de materie. Allemaal zaken die in onze tijd onder druk staan. Juist daarom krijgen boeken – waarbij iemand het hele verhaal in al zijn complexiteit wil vertellen – alleen maar meer allure.

“Een boek heeft innerlijke samenhang, legt dwarsverbanden tussen hoofdstukken waardoor er een extra betekenislaag ontstaat die aan een betoog, letterlijk zelfs, extra gewicht verleent. En dan hebben we het nog niet eens over al die andere pluspunten van het boek. Een boek is tijdloos, duurzaam, altijd beschikbaar en daarin volstrekt betrouwbaar.”

Ervaren schrijvers en redacteuren

Wij helpen experts die deze uitdaging aangaan. Daarbij kunnen wij als uitgever terugvallen op ervaren schrijvers en redacteuren van R&Z Content Makers. Dit gerenommeerde Nijmeegse bureau weet hoe je een verhaal vertelt en hoe je kennis begrijpelijk maakt en beschikt over meerdere medewerkers die boeken op hun naam hebben staan.

Meerdere uitgeeftrajecten mogelijk

R&Z Boeken is als uitgeefhuis nauw gelieerd aan R&Z Content Makers. Dankzij deze krachtenbundeling kunnen we meerdere uitgeeftrajecten aanbieden, van manuscript naar boek (Classic), van basiskopij naar boek (Premium) en van eerste idee naar boek (Ideaal).

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden om een boek te schrijven en uit te laten geven? Stuur ons een mail of bel (024) 38 22 789. Op de hoogte blijven van nieuwe uitgaven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!


Blogs, podcasts, artikelen, webinars: experts roeren zich heus en op vele fronten, maar een boek is vaak een brug te ver. Wat weerhoudt professionals die iets te vertellen hebben ervan om een boek te schrijven? We horen het graag!