Informatieve website – N3Werkzaamheden.nl

Samen informatie begrijpelijk en overzichtelijk maken

Samenwerking is altijd belangrijk. In- en extern. Met opdrachtgevers en met partners, maar ook met de omgeving. Mooi voorbeeld van succesvolle samenwerking is de recent gelanceerde website n3werkzaamheden.nl!

Voor Rijkswaterstaat hebben wij meegewerkt aan het ontwikkelen van deze informatieve website. We stonden er niet alleen voor, maar werkten samen met Zandbeek, Mett, Nexwork, Provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden. Met een fijne samenwerking vulden we elkaars expertises aan en kwamen we samen tot een prachtresultaat.

Ontwerp: lay-out en design

Onze contentmaker Herman was vanaf het begin bij het productieproces aangesloten en dacht actief mee over de invulling van het middel. De eerste stap: het ontwerp van de website. Deze moest vanwege het doel van de site veel informatie logisch ordenen en beschikbaar stellen. METT leverde daarvoor een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk template, dat als basis diende voor het ontwerp. Nexwork maakte er vervolgens een mooi vormgegeven en gemakkelijk te navigeren website van, door het template aan te passen en er elementen aan toe te voegen. Door deze samenwerking is het een fraai en overzichtelijk platform geworden. Kudos!

Content: verzamelen en schrijven

Vervolgens moest de site gevuld worden. Met praktische informatie, tips hoe je het best om kunt gaan met de werkzaamheden en ervaringen van mensen die met omleidingen of andere maatregelen te maken kregen. We verzamelde de relevante info door bestaande content te gebruiken (zoals FAQ’s en folders) en door te sparren met de betrokken partijen. Deze informatie herschreven we en vulden we aan. Het resultaat: fijn leesbare en begrijpelijke teksten, waarmee bezoekers gemakkelijk alle informatie eigen kunnen maken en zo de praktische adviezen direct kunnen toepassen.

Het vervolg: beheer en onderhoud

De website staat nu online, maar het werk zit er nog niet helemaal op. De website blijft up-to-date zo lang de werkzaamheden rondom de N3 en de Wantijbrug standhouden. Herman werkt mee aan het onderhoud en de nieuwsvoorziening van de website. Ook zijn er nog extra toevoegingen aan de site gepland om het platform nog interactiever te maken. Het doel is om de omgeving nog meer te betrekken bij het project, bijvoorbeeld met testimonials en door samenwerking aan te gaan met actiegroepen. Zo werkt N3werkzaamheden nu ook al samen met Dordrecht Onderweg en Ways2Go om reisadvies en -alternatieven aan te bieden.


Ook jouw website (her)inrichten?

Organisaties die veel te vertellen hebben, hebben veel baat bij een overzichtelijke site. Dat kan een informatieve of instructieve site zijn, zoals N3Werkzaamheden.nl, of een site geladen met emotie en storytelling. Of allebei. De keuze is reuze, zeker als het gaat om een online platform of website. Wij helpen jouw organisatie daarom graag op weg.

Wil je dat wij meedenken over de meest effectieve invulling van jouw website? Of wil je aantrekkelijke, begrijpelijke teksten om een site mee te vullen? Neem dan contact met ons op, bijvoorbeeld met Herman, die ook aan deze site heeft gewerkt.

N3_showcase_1 N3_showcase_2 N3_showcase_3