Podcasts

Podcast maken

Podcasts zijn niet meer weg te denken uit ons medialandschap. Het is een uitgelezen manier om experts te laten schitteren en om thema’s uit te diepen. Podcasts zijn een krachtig communicatiemiddel voor organisaties die hun kennis op een toegankelijke en compacte manier willen delen. Maar waar start je? Hoe vertel je je verhaal via audio? Wat wordt het format? R&Z heeft de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan met het ontwikkelen van expertpodcasts voor kennisintensieve organisaties. Van volledige productie tot louter opname & postproductie. Met een volledig ingerichte podcaststudio, ervaren gespreksleiders in huis en professionele podcastmuziek. Onze audio-specialisten staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Meer weten over het ontwikkelen van podcasts voor uw organisatie? Op zoek naar een professionele expertpodcast? Of een ervaren gespreksleider? Neem dan contact op met onze audio-specialisten.

Expertpodcasts Expertpodcasts
Expertpodcasts
Proces & productie Proces & productie
Proces & productie
Podcaststudio huren Podcaststudio huren
Podcaststudio huren
Gespreksleider Gespreksleider
Gespreksleider

Complexe onderwerpen begrijpelijk maken. Dat doen we niet alleen met tekst en beeld, maar ook met audio. Via expertpodcasts helpen we organisaties om hun kennis en hun verhalen te delen, zonder per se veel tijd van de ontvanger te vragen. Wat is er fijner dan al luisterend kennis te vergaren, terwijl je achterover kunt leunen? Podcasting biedt grote kansen voor kennisintensieve organisaties. Een podcastserie kan een ijzersterk middel zijn in de contentstrategie, omdat het direct bijdraagt aan thought leadership op een specifiek terrein. Als R&Z zijn wij gespecialiseerd in inhoudelijk sterke informatieve podcasts. Klanten als AEGON, Sweco en verschillende ministeries gingen al voor.

Benieuwd naar bestaande expertpodcasts? Luister de playlist ‘Het gesproken woord’.

 

Een podcast maken. Wat komt daar allemaal bij kijken? Afhankelijk van de vraag bieden we een variëteit aan diensten zoals:

 • Advies over formule & format: vorm, titel & frequentie, rol in in communicatiemix
 • Advies over de techniek: apparatuur, productie, distributie/platforms
 • Redactionele ondersteuning: gesprekshandleidingen op basis van voorgesprek
 • Gespreksleiding, in de persoon van René Ravestein of Pieter van Megen
 • Opname op locatie door onze producer met behulp van mobiele studio
 • Opname via remote podcasting (handig in tijden van corona)
 • Technische postproductie (volume, geluidskwaliteit, overgangen, extra audiofragmenten )
 • Ontwikkeling audio (intro/outro/bumpers)
 • Promotionele content (nieuwsberichten, social media updates, social media frames)

Meer weten over een podcast maken? We hebben onze audio-ervaring gebundeld in dit stappenplan.

 

Al een volledig uitgewerkt podcastplan? Maak gebruik van onze professionele podcaststudio om uw podcast op te nemen. De aangename studio in hartje Nijmegen beschikt over alle benodigde podcastapparatuur. De lange tafel biedt voldoende ruimte om tenminste vier sprekers uit te nodigen.

Huurtarieven

Onze volledige podcaststudio kunt u voor €100,- per uur en €25,- per extra half uur huren, inclusief:

  • Vier microfoons
  • Interface
  • Geluidsdemping
  • Techniekbegeleiding door een van onze audiospecialisten
  • Audiobestanden dezelfde dag klaar voor montage*

*Liever de montage uitbesteden? Onze audioprofessionals zijn ervaren in het editen van audio, jingles en bumpers en denken graag met je mee.

 

Op zoek naar een gespreksleider die uw experts helpt om tot de kern van hun betoog te komen? Een gesprekspartner die, ook met de luisteraar in het achterhoofd, prikkelende vragen stelt? R&Z’ers zijn mensen met een nieuwsgierige natuur. Als bedrijfsjournalisten en copywriters hebben wij zeer veel ervaring met het interviewen van experts en met vertalen van diepgaande kennis naar behapbare content. Onze gespreksleiders zorgen ervoor dat u met uw podcast inhoudelijk de toon kunt zetten. Meer weten? Maar kennis met R&Z’s gespreksleiders.