Nieuwe uitgave R&Z Boeken: De essentie van cultuurbeleid en -management

Waarom hebben mensen belangstelling voor kunst en cultuur? Als cultuur waarde toevoegt, waarom zijn kunstenaars dan arm? Hoe grijpen kunst en creativiteit in op stedelijke ontwikkeling – en andersom? Waarin onderscheiden culturele organisaties zich van andere organisaties? Welke factoren bepalen het culturele klimaat en hoe kun je hier als beleidsmaker of als cultureel ondernemer het beste op inspelen? In de nieuwe uitgave van R&Z Boeken (voorheen VOC-uitgevers) De essentie van cultuurbeleid en -management geeft adviseur en interimmanager Cor Wijn antwoord op dit soort sleutelvragen. Hij combineert de inzichten van vermaarde publicisten met de ideeën die die hij zelf heeft opgedaan als adviseur en interimmanager in de kunst- en cultuursector.

Podcast: interview met auteur Cor Wijn


In bovenstaande podcast vertelt Cor Wijn meer over zijn nieuwe boek. Hij pleit er onder andere voor om te experimenteren met een basisinkomen voor kunstenaars. Ook benadrukt hij het belang van culturele programmering. Deze sneeuwt nu soms onder omdat het geld en de aandacht bijvoorbeeld uitgaan naar prestigieuze culturele gebouwen.

Meer weten over uitgeeftrajecten?

R&Z verzorgde de redactie van deze expertuitgave op het gebied van stad & regio. De exploitatie en het fulfillment is in handen van R&Z Boeken. Mede dankzij R&Z Boeken kunnen we thought leaders helpen om hun kennis, ideeën en expertise te verwerken tot een professioneel geredigeerd en vormgegeven boek – eventueel ook e-book – dat verkrijgbaar is in de R&Z Boeken-webshop, reguliere boekhandels en relevante online stores. Er zijn hierbij meerdere uitgeeftrajecten mogelijk – van eerste idee tot basiskopij tot volledig manuscript.

Interesse in een expertboek?

Meer weten over de mogelijkheden om een boek te schrijven en uit te laten geven? Stuur ons een mail of bel (024) 38 22 789.