Vacature tekstschrijver / podcastmaker

R&Z is op zoek naar versterking. We hebben een vacature voor een:

Tekstschrijver / podcastmaker

Wie ben jij?

Het is tip 1 bij het schrijven van een personeelsadvertentie: vraag nooit naar een schaap met vijf poten. Je zoekt dan naar het onmogelijke, naar iemand die niet bestaat.

Laten wij nu net iemand zoeken die precies deze vijf specifieke talenten en interesses heeft:

 1. Je bent een tekstschrijver: je houdt van scherp formuleren, van informatie vergaren en verhalen ophalen.
 2. Je bent een interviewer: je gaat graag in gesprek met mensen en helpt hen om hun boodschap goed over het voetlicht te brengen.
 3. Je hebt een zwak voor podcasts. Je bedenkt ze graag en je produceert ze graag (of je wilt dat snel leren).
 4. Je hebt affiniteit met sociale media en bent graag in de weer met online contentcreatie en -curatie.
 5. Je bent een dienstverlener in hart en nieren, je laat anderen graag schitteren met hun kennis en met hun verhaal.

Wat bieden we?

 • Een open bedrijfscultuur met veel verantwoordelijkheid en veel vrijheid, ook qua werktijden
 • Een collegiaal team dat voor je klaar staat als dat nodig is
 • Een hoge lat: we gaan voor inhoud en voor kwaliteit
 • Een werkplek aan de mooiste singel van Gelderland, met een eigen podcaststudio
 • Een marktconform salaris met aantrekkelijke winstdelingsregeling
 • Een klantportfolio met mooie merken en maatschappelijk relevante organisaties

Interesse? Vertel!

Wil jij je verder ontwikkelen als tekstschrijver én als podcastmaker? Ben jij iemand die graag acteert op het snijvlak van journalistiek en communicatie? Ben jij iemand die ook wel oren heeft naar audiocontent?

Stuur ons dan jouw CV, een brief, en een voorbeeldproject van jouw hand dat laat zien waarom jij bij ons denkt te passen. Reageren kan tot en met donderdag 15 juli 2021. Heb je nog vragen? Stuur gerust een e-mail of bel via 06-53 90 29 66 (René Ravestein).

Nog wat meer gevoel krijgen bij deze vacature? Check dan:
Onze redactionele expertises
De manier waarop wij podcasts maken
De week van een contentmaker
Een kwart eeuw content maken

Over R&Z

R&Z Content Makers (aka Ravestein & Zwart) is dé redactionele dienstverlener voor organisaties die inhoudelijk de toon willen zetten. Het Nijmeegse bureau, opgericht in 1995, bedenkt en maakt content voor organisaties en professionals die – letterlijk en figuurlijk – iets te vertellen hebben in hun domein en hun vakgebied. We laten experts schitteren, op allerlei manieren. Via interviews, blogs, white papers, visiestukken en presentaties, maar ook steeds vaker via podcasts.

Ons motto is: Uw verhaal. Uw kennis. Wij maken het begrijpelijk. We werken voor organisaties die een goed verhaal hebben over bijvoorbeeld beroepsonderwijs, personeelsbeleid, pensioenstelsel, energietransitie of smart cities. Accountants- en advocatenkantoren, dienstverleners en verzekeraars, zorginstellingen en onderwijskoepels, beroepsverenigingen en brancheorganisaties, gemeenten en Rijk, ingenieurs en aannemers. Klanten zijn o.a. Aegon, Flynth, TIAS, MBO Raad, CGI, St. Maartenskliniek, ZonMw, SZW, NS, KRO-NCRV, BMC en Rijkswaterstaat.

We doen het net wat anders

Bij veel bureaus is er een strikte scheiding tussen advies, productie en projectmanagement. Wij doen het net wat anders: we werken vanuit eigenaarschap en ondernemerschap. Bij R&Z heeft iedereen die hier aan toe is projecten en klanten volledig onder zijn hoede – van intake tot offerte, van adviesplan tot uitvoering, van uitputtingsstaat tot eindfactuur. Dat is uitdagend en het biedt veel regelvrijheid en ontwikkelmogelijkheden.

We doen het samen

Je bent ondernemend, maar je bent uiteraard geen solist. Je werkt in een bedrijf met collega’s en met faciliteiten waarmee jij kan schitteren. Collegialiteit is bij ons superbelangrijk. We kennen elkaars kwaliteiten en maken daar onderling volop gebruik van. We doen het samen, we zijn er voor elkaar. Samen klaren we de klus, samen geven we gas als dat nodig is. Samen drinken we een borrel als we vinden dat we dat verdiend hebben.