Vacature voor een inhoudelijk gedreven tekstschrijver en projectmanager

R&Z is opnieuw op zoek naar een inhoudelijk gedreven tekstschrijver en projectmanager (32 – 40 uur).

Wie ben jij?

 • Je maakt zaken graag begrijpelijk en kunt complexe onderwerpen helder verwoorden. Je houdt van schrijven, van kennis vergaren en verhalen ophalen. Ook kun je goed interviewen en schrik je niet terug voor een flinke portie deskresearch.
 • Je weet hoe je de visie van een organisatie verwoordt, hoe je de kennis van inhoudsspecialisten kan vertalen naar aantrekkelijke content.
 • Je kent de kracht van woorden en vindt het leuk om mensen hiermee te overtuigen of te verleiden om in beweging te komen. Kortom: je bent een ambitieuze, inhoudelijk gedreven professional die goed kan schrijven en daar nog beter en veelzijdiger in wil worden. Dat is de basis.
 • Tegelijkertijd ben je meer dan louter tekstschrijver. Je bent ook projectmanager en regisseert projecten op inhoud, proces en budget. Met jouw politieke antenne weet je hoe je binnen een redactieproces omgaat met uiteenlopende belangen. Je houdt van klantcontact en bedenkt en maakt content die klanten en hun doelgroepen verder brengt. Van blogreeks tot infographic en van artikel tot podcast of video.
 • Last, but not least: je bent ondernemend. Je houdt ervan om jouw talenten in te zetten voor het aantrekken van nieuwe klanten, het betreden van nieuwe domeinen en het ontwikkelen van nieuwe vormen van dienstverlening.

Wat bieden we?

 • Een open bedrijfscultuur met veel verantwoordelijkheid en veel vrijheid, ook qua werktijden
 • Een collegiaal team dat voor je klaar staat als dat nodig is
 • Een hoge lat: we gaan voor inhoud en voor kwaliteit
 • Een werkplek aan de mooiste singel van Gelderland, met een eigen podcaststudio
 • Een marktconform salaris met aantrekkelijke winstdelingsregeling
 • Een klantportfolio met mooie merken en maatschappelijk relevante organisaties

Interesse? Vertel!

Ben jij onze nieuwe tekstschrijver/projectmanager? We staan open voor iedereen die ons weet te overtuigen met een ijzersterk verhaal. Daarnaast is het een pre als je relevante schrijfervaring hebt in domeinen als IT, sociale zekerheid, HR en bouw & infra.

Stuur een e-mail naar info@ravestein-zwart.nl met jouw CV, een brief, en een recent project van jouw hand met een korte rationale: wat vind jij zo goed aan dit project? En waarom denk je dat je goed past bij R&Z? Reageren kan tot en met 24 mei 2021. Heb je nog vragen? Stuur gerust een e-mail of bel via 06-53 90 29 66 (René Ravestein).

Nog wat meer gevoel krijgen bij deze vacature en bij R&Z? Check dan:

Over R&Z

R&Z Content Makers is een communicatiebureau in Nijmegen dat inmiddels 25 jaar bestaat. We zijn inhoudelijk gedreven en hebben specifieke kennis opgebouwd op terreinen als IT, finance & insurance, HR , sociale zekerheid, openbaar bestuur, onderwijs, zorg, bouw & infra. Vanuit die focus maken we content voor print en online. Van nieuwsbrief tot jaarverslag, van white paper tot blogreeks, van visiedocument tot podcast, van een los artikel tot een compleet boek.

Ons motto is: Uw verhaal. Uw kennis. Wij maken het begrijpelijk. We werken voor bedrijven die echt iets te vertellen hebben, kennisintensieve organisaties die voorop willen lopen in hun domein en die inhoudelijk het verschil willen maken. Organisaties met een goed verhaal over bijvoorbeeld beroepsonderwijs, personeelsbeleid, pensioenstelsel, energietransitie of smart cities. Accountants- en advocatenkantoren, dienstverleners en verzekeraars, zorginstellingen en onderwijskoepels, beroepsverenigingen en brancheorganisaties, gemeenten en Rijk, ingenieurs en aannemers. Klanten zijn o.a. Aegon, Flynth, TIAS, MBO Raad, CGI, St. Maartenskliniek, ZonMw, SZW, NS, KRO-NCRV, BMC en Rijkswaterstaat.

We doen het net wat anders

Bij veel bureaus is er een strikte scheiding tussen advies, productie en projectmanagement. Wij doen het net wat anders: we werken vanuit eigenaarschap en ondernemerschap. Bij R&Z heeft iedereen die hieraan toe is projecten en klanten volledig onder zijn hoede – van intake tot offerte, van adviesplan tot uitvoering, van uitputtingsstaat tot eindfactuur. Dat is uitdagend. En het biedt veel regelvrijheid en ontwikkelmogelijkheden.

We doen het samen

Als tekstschrijver en projectmanager ben je ondernemend en veelzijdig, maar ben je uiteraard geen solist. Je werkt in een bedrijf met collega’s en met faciliteiten waarmee jij kan schitteren. Collegialiteit is bij ons superbelangrijk. We kennen elkaars kwaliteiten en maken daar onderling volop gebruik van. We doen het samen, we zijn er voor elkaar. Samen klaren we de klus, samen geven we gas als dat nodig is. Samen drinken we een borrel als we vinden dat we dat verdiend hebben.