Clemens van Woerkens

Clemens van Woerkens is senior onderzoeker en data-analist. Hij is tevens medeoprichter van Atlas Research. Clemens is verantwoordelijk voor datakritiek, data-analyse en het ontwikkelen van diverse complexe kwantitatieve methodes en modellen. Hij heeft veel ervaring met het werken met de micro-data bij het CBS. 

Clemens studeerde experimentele natuurkunde aan de Universiteit Leiden. Na de afronding van zijn proefschrift, richtte hij zijn aandacht op sociaal-economisch onderzoek en ging als onderzoeker aan de slag bij NYFER. Clemens werkt sinds 2003 bij Atlas Research.

Clemens heeft brede kennis en ervaring op het gebied van ruimtelijke (gravitatie)modellen. Hij ontwikkelde de methode achter de nieuwe gemeentekaart van Nederland en heeft veel ervaring met het verwerken en analyseren van pendelgegevens en het schatten van (gravitatie)modellen. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring met onderzoek op het gebied van de sociale zekerheid in opdracht van Divosa, King en verschillende afzonderlijke gemeenten (onder andere in het kader van de mede door hem ontwikkelde Bijstandwijzer).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *